Kremasti rižoto od rajčica

Kad pomislimo na tipično talijansko jelo, pomislimo na pizzu ili pastu. No, kremasti rižoto je podjednako popularan, stoga ovaj recept svakako trebate isprobati.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g riže
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 limenka pelata
- 5 većih rajčica
- 1 dl crvenog vina
- 250 ml povrtnog temeljca
- prstohvat soli i papra
- svježi bosiljak
- maslinovo ulje
- žlica koncentrata od rajčice (po potrebi)
Priprema rižota od rajčica
- Nasjeckajte luk i češnjak.
- Rajčice ogulite, izvadite sredinu i narežite na manje komade.
- U loncu na maslinovom ulju prepržite luk i češnjak. Dodajte crveno vino.
- Zatim u lonac dodajte rižu, pelate, rajčice te kuhajte na laganoj vatri polako ulijevajući temeljac. Konstantno miješajte kako riža ne bi zagorjela.
- Dodajte začine i po potrebi koncentrat rajčice.
- Prilikom serviranja rižoto ukrasite svježim bosiljkom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s rajčicama i parmezanom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama i rajčicom50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s rajčicama40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od kvinoje35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345