Kremasti rižoto od rajčica

Kad pomislimo na tipično talijansko jelo, pomislimo na pizzu ili pastu. No, kremasti rižoto je podjednako popularan, stoga ovaj recept svakako trebate isprobati.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g riže
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 limenka pelata
- 5 većih rajčica
- 1 dl crvenog vina
- 250 ml povrtnog temeljca
- prstohvat soli i papra
- svježi bosiljak
- maslinovo ulje
- žlica koncentrata od rajčice (po potrebi)
Priprema rižota od rajčica
- Nasjeckajte luk i češnjak.
- Rajčice ogulite, izvadite sredinu i narežite na manje komade.
- U loncu na maslinovom ulju prepržite luk i češnjak. Dodajte crveno vino.
- Zatim u lonac dodajte rižu, pelate, rajčice te kuhajte na laganoj vatri polako ulijevajući temeljac. Konstantno miješajte kako riža ne bi zagorjela.
- Dodajte začine i po potrebi koncentrat rajčice.
- Prilikom serviranja rižoto ukrasite svježim bosiljkom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s rajčicama i parmezanom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama i rajčicom50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s rajčicama40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s tikvicama40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPohane hrenovke u tijestu - corn dog30 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
Jela od mesaJuneće šnicle u saftu2:40h12345
-
DesertiCheesecake sladoled s jagodama20 min12345
-
DesertiJagode u čokoladi10 min12345
-
Jela od mesaMesne okruglice punjene sirom40 min12345