Kuhano povrće u umaku od tofua sa sezamom

Kuhano povrće u umaku od tofua sa sezamom

Kuhano povrće u umaku od tofua sa sezamom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Idealan obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 237 kcal / 991,61 kJ

Sastojci

  • Sastojci

  • 200 g brokule
  • 200 g mahuna
  • 200 g cvjetače
  • 200 g mrkve
  • Umak

  • 200 g tofua
  • 2 žlice lanenog ulja
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 2 žlice umeboshi octa
  • 1 žličica shoyu
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice mirina
  • 2 žlice popečenih sjemenki sezama
  • 50 ml vode

Priprema

Povrće skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi.

Tofu, laneno ulje, sezamovo ulje, umeboshi ocat, shoyu, protisnuti češnjak, mirin, sezam i vodu izmiješajte u električnoj miješalici.

Pripremljeni umak prelijte preko kuhanog povrća.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Savjet

Sjemenke sezama stavite u teflonsku tavu i na suho popecite na laganoj vatri dok sjemenke ne počnu pucketati.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti