Lagani krumpir

Nemasni pečeni krumpir je idealan prilog raznim jelima.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg krumpira
- ½ dcl ulja
- 1 žlica soli
- 2 l vode
Priprema
Krumpir ogulite, izrežite na četvrtine i stavite kuhati u posoljenu hladnu vodu. Dok se krumpir kuha, u pećnici zagrijte lim s uljem. Mora biti dobro zagrijan, a ulje vruće prije nego što se dodaju krumpiri.
Kad se na krumpiru počne stvarati bijela pjena, maknite ga s vatre. Ocijedite krumpir i brzo ga premjestite u vrući lim s uljem. Dobro ga izmiješati da se sa svih strana obloži vrućim uljem i vratite u pećnicu.
Pecite na 160°C dok ne dobije boju. Povremeno ga protresite za vrijeme pečenja. Poslužite uz salatu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPire20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni krumpir1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPita od krumpira45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345