Pečeni krumpir

Pečeni krumpir

Pečeni krumpir
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 17.104
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Uživajte u ovim pečenim krumpirima jer sadrže oko 6g masti u odnosu na uobičajenih 14g
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 201 kcal / 840,98 kJ

Sastojci

  • 800g krumpira izrezanog na četvrtina
  • 1 češanj češnjaka, narezan
  • 200ml temeljca od povrća (od kocke je u redu)
  • 2 žlice maslinovog ulja

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije 201
  • Proteini 5g
  • Ugljikohidrati 35g
  • Masti 6g
  • Zasićene masti 1g
  • Vlakna 3g
  • Šećer 1g
  • Sol 0,2 g

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite krumpir i češnjak u lim za pečenje. Prelijte temeljcem, zatim vrhove krumpira premažite s pola maslinovog ulja. Pecite 50 min. Premažite s preostalim uljem i pecite 10-15 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti