Lazanje

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 prepolovljenih rajčica
- 1 češanj češnjaka
- 10 listića bosiljka
- sol
- papar
- 2 šalice ricotta sira
- 1 1/2 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 nasjeckani luk
- 1/4 žličica crvene paprike
- 2 velike tikvice, narezane po dijagonali
- 1/2 glavice sjeckanog kelja
- tijesto za lazanje
Priprema lazanja
Zagrijte pećnicu na 190°C. Nauljite lim za pečenje.
Rajčice, češnjak, bosiljak, sol i papar stavite u blender i izmiješajte. Stavite sa strane.
U maloj tavi na srednje jakoj vatri popecite luk s 1/2 žlice maslinovog ulja dok ne omekša, oko 3 minute.
U maloj zdjeli pomiješajte ricotta sir, luk, crvenu papriku, preostalo maslinovo ulje, sol i papar.
Na dno posude za pečenje stavite malo umaka od rajčice. Stavite tijesto za lazanje i malo više umaka od rajčice na tijesto. Smjesu s ricotta sirom stavite na umak, a zatim prekrijte slojem tikvica, kelja i malo bosiljka.
Ponovite taj još jednom, a na vrh posljednjeg komada tijesta stavite umak od rajčice i preostali ricotta sir.
Pecite pokriveno folijom 30 minuta.
Uklonite foliju i nastavite peći još 15 minuta.
Uklonite iz pećnice i neka se ohladi 5 do 10 minuta prije rezanja i posluživanja.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLagane lazanje s povrćem1:10h12345
-
Vegetarijanska prehranaLasagne od tikvica s morskim plodovima50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske lazanje1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaKremaste lazanje sa špinatom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od šampinjona1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345