Marmelada od klementina

Ukusna domaća marmelada.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 velike klementine (500g)
- sok od 3 velika limuna
- 1.3l vode
- 1kg šećera
Priprema
Klementine operite u toploj vodi, zatim ih očistite od sjemenki. Koru naribajte, pulpu izvadite i stavite u sok od limuna i vodu. Ostavite preko noći.
Lonac sa smjesom stavite na srednje jaku vatru i pustite da proključa. Kuhajte, nepoklopljeno oko 30 do 45 minuta, odnosno dok kora ne omekša.
Smanjite vatru, dodajte šećer. Povremeno miješajući kuhajte 15 do 20 minuta. Ako se smjesa nije skuhala do željene gustoće, kuhajte ju još.
Marmeladu stavite u sterilne staklenke, zatim poklopite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345
-
Internacionalna jela
-
Jela od mesaZapečene punjene paprike s mljevenim mesom i sirom50 min12345
-
Jela od mesaMusaka od patlidžana1:30h12345