Marmelada od klementina

Ukusna domaća marmelada.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 velike klementine (500g)
- sok od 3 velika limuna
- 1.3l vode
- 1kg šećera
Priprema
Klementine operite u toploj vodi, zatim ih očistite od sjemenki. Koru naribajte, pulpu izvadite i stavite u sok od limuna i vodu. Ostavite preko noći.
Lonac sa smjesom stavite na srednje jaku vatru i pustite da proključa. Kuhajte, nepoklopljeno oko 30 do 45 minuta, odnosno dok kora ne omekša.
Smanjite vatru, dodajte šećer. Povremeno miješajući kuhajte 15 do 20 minuta. Ako se smjesa nije skuhala do željene gustoće, kuhajte ju još.
Marmeladu stavite u sterilne staklenke, zatim poklopite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345