Mini omlet sa dimljenim bakalarom
Idealan obrok za predblagdansko vrijeme.
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 600 ml mlijeka
- 3 lovorova lista
- 2 kriške luka
- 6 zrna crnog papra
- 600 g dimljenog fileta bakalara
- 8 jaja
- 25 g maslaca
- 100 ml grčkog jogurta
- 4 žlice naribanog sira ribanca
- 2 žlice nasjeckanog vlasca
Priprema
Pomiješajte mlijeko sa 600 ml vode, lovorom, lukom i paprom. Stavite kuhati na srednje jaku vatru. Dodajte dimljeni bakalar i kuhajte 4 do 5 minuta ili dok riba ne omekša.
Izvadite ribu, očistite ju i bacite kožu i kosti.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Namastite 8 kalupa i u svaki kalup stavite jedno umućeno jaje, začinjeno solju i paprom. Rasporedite u svaki kalup komadiće bakalara i pecite u pećnici 10 do 12 minuta.
Pomiješajte jogurt i ribanac te rasporedite na vrh svakog omleta. Vratite u pećnicu i pecite dok omlet ne poprimi zlatno smeđu boju. Prije posluživanja, svaku porciju pospite vlascem i poslužite uz salatu i tost.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaPikantni meksički omlet10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaGrčki omlet15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti