Palačinka od krumpira i tikvica

Palačinka od krumpira i tikvica

Palačinka od krumpira i tikvica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 5.734
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kombinacija tikvica i krumpira u zanimljivom jelu!
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1kg naribanog krumpira
  • 2 srednje tikvice, naribane
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg lišća ružmarina
  • 1 / 4 šalice ribanog parmezana
  • 1 / 4 šalice mrvica kruha
  • 2 bjelanjka, lagano istučena
  • 2 žličice soli
  • 1 / 4 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 1 1 / 2 šalice mascarpone sira

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Nauljite lim za pečenje.

Stavite krumpir i tikvice na 2 kuhinjska ručnika i dobro ocijedite. Stavite povrće u veliku zdjelu. Dodajte češnjak, sjeckani ružmarin, 1 / 4 šalice parmezana, krušne mrvice, bjelanjak, sol i papar. Izmiješajte sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.

U tavi zagrijte ulje. Dodajte smjesu povrća na tavu. Pomoću lopatice, ravnomjerno rasporedite smjesu na tavi. Pospite sa malo maslinovog ulja i 1 žlicom parmezana. Pecite 8 minuta ili dok rubovi ne postanu smeđi. Palačinku prenesite na lim za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta ili dok vrh palačinke ne poprimi zlatnu boju, a rubovi ne postanu hrskavi.

U maloj zdjelu, izmiješajte mascarpone dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte malo soli i papra, po želji.

Izrežite palačinku i stavite na pladanj za posluživanje. Stavite mascarpone na vrh i ukrasite s nekoliko listova svježeg ružmarina.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti