Pizza sa špinatom i gorgonzolom

Pizza sa špinatom i gorgonzolom

Pizza sa špinatom i gorgonzolom
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.06.2017.
  • Broj pregleda: 749
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Specijalitet dostojan i najzahtjevnijeg gurmana!
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 465 kcal / 1.945,56 kJ

Sastojci

  • 1 žličica repičinog ulja
  • 4 šampinjona nasjeckanih na ploške
  • 2 tanko narezana češnja češnjaka
  • 160 g špinata
  • 1 tanko narezani luk
  • 40 g gorgonzole
  • 4 grubo nasjeckane polovice oraha
  • Tijesto

  • 125 g brašna od cjelovitog zrna
  • ½ žlice praška za pecivo
  • 3 žlice jogurta
  • 3 žlice vode

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim obložite papirom za pečenje.

Na ulju dinstajte gljive i češnjak sve dok gljive ne omekšaju. Dodajte špinat i luk, i promiješajte. Ugasite vatru.

Za tijesto pomiješajte sve sastojke i pustite da tijesto malo odstoji. Zatim ga razvaljajte i pospite mješavinom špinata i gljiva. Na to poslažite komadiće sira i oraha.

Pecite pizzu 12 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatno smeđu boju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti