Patlidžan na mediteranski način
Bogato začinjen, zdrav i ukusan, obrok je kojeg bi svatko poželio! Pripremite ovo jelo uz prepečeni tost istrljan češnjakom.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/2 patlidžana
- 1/2 žličice bosljka
- 1/2 žličice peršina
- 1/2 žličice origana
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice ružmarina
- 1/4 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
- U zdjelu stavite sve sastojke za marinadu i dobro promiješajte.
- Patlidžan nasjeckajte na kriške srednje debljine i poslažite ih na lim za pečenje.
- Premažite marinadom i pecite 15 do 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od patlidžana i šampinjona45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSalata od tjestenine, pinjola i rukole35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti