Patlidžani i umak od jogurta
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 x 225 g patlidžana
- 40 ml maslinova ulja
- sok od pola limuna
- 2 režnja češnjaka, oguljenih i smrvljenih
- 190 g pimenta, ocijeđenih
- 150 ml polumasnog jogurta
- sol i svježe mljeveni papar
- 25 g crnih maslina, bez koštica, nasjeckanih
- 225 g cvjetića cvjetače
- 225 g cvjetića brokule
- 125 g mrkvi, oguljenih i narezanih na 2 cm trake
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Probušite kožu patlidžana vilicom i stavite na pladanj za pečenje. Pecite 40 minuta, dok ne omekšaju.
2. Ohladite patlidžane, prerežite ih, izvadite meso i stavite u zdjelu.
3. Zgnječite patlidžane s maslinovim uljem, sokom od limuna i češnjakom dok ne bude mekana smjesa ili nekoliko sekundi izmiješajte u sokovniku ili mikseru.
4. Nasjeckajte pimente na male kockice i dodajte u smjesu patlidžana.
5. Na kraju dodajte jogurt. Dobro promiješajte i začinite solju i paprom.
6. Dodajte nasjeckane masline i ostavite u hladnjaku hladiti 30 minuta.
7. Stavite cvjetiće brokule i cvjetače te mrkvu u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Neka se lagano namaču 2 minute, isperite u hladnoj vodi. Ocijedite i poslužite uz crudites (miješano zeleno povrće).
Savjet kuhara
Slijedeći srednjoistočni stil ovog jela, možete poslužiti i komadiće toploga, beskvasnog kruha poput naan ili pitta (vrste lepinja).
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći ajvar4 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti