Patlidžani i umak od jogurta

Patlidžani i umak od jogurta

Patlidžani i umak od jogurta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 8.048
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pozovite prijatelje i uživajte
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 x 225 g patlidžana
  • 40 ml maslinova ulja
  • sok od pola limuna
  • 2 režnja češnjaka, oguljenih i smrvljenih
  • 190 g pimenta, ocijeđenih
  • 150 ml polumasnog jogurta
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 25 g crnih maslina, bez koštica, nasjeckanih
  • 225 g cvjetića cvjetače
  • 225 g cvjetića brokule
  • 125 g mrkvi, oguljenih i narezanih na 2 cm trake

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Probušite kožu patlidžana vilicom i stavite na pladanj za pečenje. Pecite 40 minuta, dok ne omekšaju.

2. Ohladite patlidžane, prerežite ih, izvadite meso i stavite u zdjelu.

3. Zgnječite patlidžane s maslinovim uljem, sokom od limuna i češnjakom dok ne bude mekana smjesa ili nekoliko sekundi izmiješajte u sokovniku ili mikseru.

4. Nasjeckajte pimente na male kockice i dodajte u smjesu patlidžana.

5. Na kraju dodajte jogurt. Dobro promiješajte i začinite solju i paprom.

6. Dodajte nasjeckane masline i ostavite u hladnjaku hladiti 30 minuta.

7. Stavite cvjetiće brokule i cvjetače te mrkvu u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Neka se lagano namaču 2 minute, isperite u hladnoj vodi. Ocijedite i poslužite uz crudites (miješano zeleno povrće).

Savjet kuhara

Slijedeći srednjoistočni stil ovog jela, možete poslužiti i komadiće toploga, beskvasnog kruha poput naan ili pitta (vrste lepinja).

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti