Pečene tikvice s ovčjim sirom i paprikom

Pečene tikvice s ovčjim sirom i paprikom

Pečene tikvice s ovčjim sirom i paprikom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 28.01.2019.
  • Broj pregleda: 1.123
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo ukusno i jednostavno jelo ima bogati okus povrća, a kombinacija ovčjeg sira i maslina daje mu svježu i laganu notu.
Izvor slike: Pixabay
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2-3 tikvice srednje veličine
  • 3-4 paprike i/ ili cherry rajčice
  • 5 žlica ovčjeg sira
  • 2 žličica peršina
  • 2 dl maslinovog ulja
  • šaka crnih maslina
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje. Tikvice i paprike ili rajčice dobro operite i narežite na pola.
  2. Stavite tikvice na papir, prelijte maslinovim uljem i dodajte malo soli i papra. Pecite 10-ak minuta. Možete koristiti paprike, rajčice ili oboje. Možete ih i ispeći ili koristiti sirove, ovisno o vašim željama.
  3. Dok se tikvice peku, u posudi pomiješajte ovčji sir s peršinom, dodajte malo maslinovog ulja, narezane masline (ako koristite) i po želji sol ili papar.
  4. Izvadite tikvice iz pećnice i ostavite da se kratko ohlade. Polovice tikvica premažite sirom pa na njih posložite paprike ili rajčice. Po želji možete preklopiti tikvice drugom polovicom ili ih ostaviti kao polovice. Poslužite toplo kao toplo predjelo ili vegetarijanski obrok.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti