Pizza s karfiolom
Zdrava i ukusna pizza.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Tijesto
- 50 grama svježeg sira
- 6 žlica mlijeka
- 6 žlica ulja
- 1 jaje
- sol
- sve skupa izmiješati i dodati
- 250 grama bezglutenskog brašna
- 1/4 praška za pecivo
Nadjev
- 1 šalica kuhanog i potom naribanog karfiola
- 1/2 šalice naribanog mozarella sira
- 1 jaje
- 1 žličica origana
- 2 žličice bosiljka
- 2 žličice peršina
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 nasjeckana zelena paprika
- 1 nasjeckana rajčica
- 1/2 žličice soli
Priprema
Zamijesite tijesto i ostavite pokriveno u hladnjaku oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 230°C.
Pomiješajte karfiol, mozarella sir i jaje u veliku zdjelu. Namastite lim za pečenje i ravnomjerno razvucite tijesto. Pospite tijesto s origanom, bosiljkom i peršinom. Stavite u pećnicu i pecite 12 do 15 minuta. Izvadite iz pećnice, dodajte luk, rajčicu i zelenu papriku te ravnomjerno rasporedite smjesu s karfiolom. Vratite u pećnicu i pecite dok se sir ne rastopi, a kora postane hrskava.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPizza sa špinatom i gljivama40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZdrava pizza za doručak20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaMini pizze u jajima bez tijesta (Keto dijeta)20 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaPizza sa špinatom i gorgonzolom25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti