Pizza sa špinatom i gorgonzolom

Specijalitet dostojan i najzahtjevnijeg gurmana!
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 465 kcal / 1.945,56 kJ
Sastojci
- 1 žličica repičinog ulja
- 4 šampinjona nasjeckanih na ploške
- 2 tanko narezana češnja češnjaka
- 160 g špinata
- 1 tanko narezani luk
- 40 g gorgonzole
- 4 grubo nasjeckane polovice oraha
-
Tijesto
- 125 g brašna od cjelovitog zrna
- ½ žlice praška za pecivo
- 3 žlice jogurta
- 3 žlice vode
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim obložite papirom za pečenje.
Na ulju dinstajte gljive i češnjak sve dok gljive ne omekšaju. Dodajte špinat i luk, i promiješajte. Ugasite vatru.
Za tijesto pomiješajte sve sastojke i pustite da tijesto malo odstoji. Zatim ga razvaljajte i pospite mješavinom špinata i gljiva. Na to poslažite komadiće sira i oraha.
Pecite pizzu 12 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatno smeđu boju.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPizza sa špinatom i gljivama40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZdrava pizza s graškom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet sa šampinjonima10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaŠpinat s gljivama15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345