Popečki od prokulica

Prokulice su jako dobar izvor folne kiseline, kalija i mangana.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice naribanog krumpira
- 2 šalice naribanih prokulica
- 1 šalica nasjeckanog luka
- sok od 1/2 limuna
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice papra
- 4 umućena jaja
- 1/2 šalice brašna
- ulje za prženje
Priprema
Krumpir osušite pomoću papirnatog ručnika. Pomiješajte prokulice, krumpir, luk, sok od limuna, sol i papar. Umiješajte jaja i brašno.
Zagrijte ulje u tavi. Rukama oblikujte pljeskavice i pecite ih 3 do 5 minuta sa svake strane.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehrana'Pljeskavice' od špinata i slanutka35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od graška s kuskus salatom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZelene pljeskavice30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prokulica i luka35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345