Povrtni temeljac
 
    Povrtni temeljac možete koristiti za pripremu mnogih jela.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 2:5h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 42 kcal / 175,73 kJ
                
            
                
                
                
                Sastojci
- 4 narezana štapića celera
- 2 narezana poriluka
- 2 narezane mrkve
- 1 luk, narezan na četvrtine
- 2 oguljena češnja češnjaka
- 500 ml bijelog vina
- 1 zvijezdica anisa
- 5 zrna crnog papra
- 2 stabljike peršina
- 2 grančice timijana
- 1 lovorov list
Priprema
Stavite sve sastojke u lonac i prekrijte s 1 i ½ litrom vode. Kuhajte na jakoj vatri dok ne prokuha, a zatim smanjite, poklopite i pustite da lagano ključa 2 sata.
Na kraju procijedite temeljac i čuvajte ga u hladnjaku tjedan dana ili u zamrzivaču do 6 mjeseci.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaPljeskavice od cvjetače i brokule30 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    