Rižoto od graška i bosiljka

Rižoto od graška i bosiljka

Rižoto od graška i bosiljka
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasti rižoto kuhan na bijelom vinu.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/2 šalice bosiljka
  • 30g parmezana
  • 70ml maslinovog ulja
  • 10g pinjola
  • 1 naribani češanj češnjaka
  • 2 nasjeckana avokada
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 70g graška
  • 200g arborio riže
  • 1 čaša bijelog vina
  • 1l povrtnog temeljca
  • 1/2 žličice soli

Priprema

U blender stavite bosljak, češnjak, maslinovog ulje i parmezan i dobro izmiješajte.

Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u tavi. Dodajte luk i dinstajte ga 4 do 5 minuta. Dodajte rižu i kuhajte 2 do 3 minute. Smanjite vatru, dodajte vino, temeljac i sol. Kuhajte, povremeno miješajući, oko 15 minuta. Dodajte grašak i nastavite kuhati još 10 minuta.

Dodajte smjesu od bosiljka i avokado, dobro promiješajte, kuhajte 2 do 3 minute i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti