Rižoto od mrkve
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Pire od mrkve
- 5 mrkvi
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
Riža
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 šalice riže
- 1/2 šalice bijelog vina
- 2 šalice soka od mrkve
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 4 do 5 naribanih mrkvi
- 1/4 parmezana
- 2 žlice maslac
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Ogulite i nasjeckajte mrkvu. Stavite na lim za pečenje, pospite maslinovim ulje, solju i paparom, promiješajte i pecite oko 20 minuta. Izvadite, stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Stavite da stoji sa strane.
U velikoj tavi zagrijte ulje i dinstajte luk oko 5 minuta. Dodajte češnjak, prstohvat soli i papra i dinstajte još 1 minutu.
Dodajte rižu i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte vino i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne ispari. Dodajte naribanu mrkvu i kuhajte oko 1 minutu.
Dodajte sok od mrkve, smanjite vatru i kuhajte dok ga riža ne upije. Dodajte temeljac i kuhajte dok ne ispari, oko 15 minuta.
Dodajte pire od mrkve i dobro promiješajte. Dodajte maslac i sir. Kuhajte dok se ne rastope i poslužite.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna kašica od breskve i riže20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti