Rižoto od mrkve

Rižoto od mrkve

Rižoto od mrkve
  • Objavljeno: Srijeda, 05.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremite se za proljeće.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Pire od mrkve

  • 5 mrkvi
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja

Riža

  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 šalice riže
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 2 šalice soka od mrkve
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 4 do 5 naribanih mrkvi
  • 1/4 parmezana
  • 2 žlice maslac
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Ogulite i nasjeckajte mrkvu. Stavite na lim za pečenje, pospite maslinovim ulje, solju i paparom, promiješajte i pecite oko 20 minuta. Izvadite, stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Stavite da stoji sa strane.

U velikoj tavi zagrijte ulje i dinstajte luk oko 5 minuta. Dodajte češnjak, prstohvat soli i papra i dinstajte još 1 minutu.

Dodajte rižu i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte vino i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne ispari. Dodajte naribanu mrkvu i kuhajte oko 1 minutu.

Dodajte sok od mrkve, smanjite vatru i kuhajte dok ga riža ne upije. Dodajte temeljac i kuhajte dok ne ispari, oko 15 minuta.

Dodajte pire od mrkve i dobro promiješajte. Dodajte maslac i sir. Kuhajte dok se ne rastope i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti