Tagliatelle s bosiljkom i rajčicom
Odličan i hranjiv recept za sve sladokusce.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 4 velike rajčice, narezane na kockice
- 20 g svježeg bosiljka, nasjeckanog
- 60 ml crvenog vinskog octa
- 30 ml maslinovog ulja
- 10 g svježeg origana, nasjeckanog
- 250 g tagliatella, ili široke fettucine
- 5 g parmezana, naribanog
Priprema
U velikoj zdjeli zajedno pomiješajte rajčice, bosiljak, crveni vinski ocat, maslinovo ulje i origano. Ostavite smjesu da stoji najmanje 10 minuta.
Ispunite veliki lonac s lagano posoljenom vodom i dovedite ga do vrenja na jakoj vatri.
Nakon što voda počne ključati, umiješajte tagliatelle i vratite vodu opet do ključanja. Kuhajte tjesteninu nepokrivenu, miješajući povremeno, dok se fino ne skuha, ali još uvijek bude čvrsta, to jest al dente, znači oko 8 minuta. Dobro ocijedite.
Pomiješajte vruće kuhane rezance i smjesu od rajčica, a zatim sve pospite parmezanom.
Poslužite odmah, dok je još vruće!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSalata od tjestenine, pinjola i rukole35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaMeksička salata10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene rajčice s češnjakom i feta sirom25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti