Zapečene rajčice s češnjakom i feta sirom
Zapečene mirisne rajčice su idealan ljetni prilog ili predjelo.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g rajčica
- 150 g feta sira
- 4 nasjeckana režnja češnjaka
- 2 žličice ružmarina
- 1/4 žličice papra
Priprema zapečenih rajčica
1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Rajčice operite, prerežite po pola i izdubite sredinu.
3. U posudu stavite češnjak, feta sir, sredinu rajčice, ružmarin i papar. Sve dobro promiješajte.
4. Pripremljenom smjesom punite polovice rajčica.
5. Rajčice stavite u vatrostalnu posudu i pecite oko 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBruschette s rajčicom i feta sirom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaMeksička salata10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRažnjići od povrća i sira20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti