Tjestenina s pestom od špinata
Ova zanimljiva tjestenina sa špinatom bit će ukusna čak i onima koji ne vole ovo zeleno lisnato povrće.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 gr tjestenine
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- 1 češanj nasjeckanog češnjaka
- 750 gr špinata bez peteljki
- 250 gr svježeg bosiljka u listićima, bez peteljki
- 125 ml pilećeg temeljca bez masnoće i blago posoljenog
- 60-65 gr parmezana
- 1 manja konzerva (400-425 gr) bijelog graha, ispranog i osušenog
- 250 gr nasjeckane crvene paprike
- 1 čajna žličica crnog papra
Priprema:
- Tjesteninu stavite kuhati dok ne postane al dente.
- Za to vrijeme u mikser staviti maslinovo ulje, češnjak, špinat, bosiljak, parmezan i pileći temeljac. Sve skupa miksajte dok ne nastane homogena smjesa.
- Kad je tjestenina gotova ocijedite ju, te prebacite u posudu.
- Napravljeni umak prelijte preko tjestenine te dodati grah i papriku.
- Lagano sve umiješati i poslužiti.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehrana'Pljeskavice' od špinata i slanutka35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti