Njoki s jesenskim umakom
Ukusni njoki sa jednostavnim umakom od sezonskog povrća idealan su izbor za hladne jesenske dane!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g njoka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 šalice povrtnog temeljca
- 50 g nasjekcanih šampinjona
- 100 g nasjeckane bundeve
- 1/4 šalice peršina
- 1/2 šalice oraha za posip
- prstohvat soli
- prstohva papra
Priprema
- Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju ili napravite domaće. Kad se skuhaju, ocijedite ih i ostavite sa strane.
- Zagrijte ulje u tavi i dinstajte luk dok ne omekša. Dodajte narezanu bundevu i šampinjone i dinstajte 10-ak minuta.
- Dodajte temeljac, poklopite i pustite da se kuha 10 minuta. Dodajte peršin i sol i papar po želji.
- Pomiješajte njoke i umak, rasporedite na tanjure, pospite orasima i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPaprike punjene šampinjonima1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje s bundevom i crnim grahom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasta juha od bundeve i leće50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTofu s povrćem i rižom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje sa špinatom, gljivama i maslinovim uljem30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti