Tjestenina u umaku od povrća i mozzarella sira

Obrok koji će oduševiti vaše nepce.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 450g tjestenine
- 1 sitno nasjeckana glavica luka
- 4 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 1/2 šalice vode
- 6 šalica nasjeckane blitve
- 400g bijelog graha
- 400g pasirane rajčice
- 1/4 žličice papra
- 1/2 šalice nasjeckanog mozzarella sira
- 1/4 šalice parmezana
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte ulje u tavu, dodajte luk te dinstajte oko 2 minute. Zatim dodajte vodu i češnjak, pokrijte i kuhajte dok luk ne postane mekan, 4 do 6 minuta.
Dodajte blitvu, kuhajte 1 do 2 minute, zatim dodajte rajčicu, papar i grah, kojeg prethodno isperite i procijedite. Kuhajte dok ne proključa. Dodajte tjesteninu, mozzarella sir i parmezan. Pokrijte i kuhajte dok se sir ne otopi, oko 3 minute.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaUkusna tjestenina s brokulom i češnjakom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasta tjestenina s kozicama20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345