Tofu s gljivama i graškom

Slasni tofu za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 50 g šampinjona
- 450 g čvrstog tofua
- 25 g kukuruznog brašna
- biljno ulje za duboko prženje
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- 2.5 cm svježeg korijena đumbira, naribanog
- 100 g svježeg graška
Priprema
Stavite gljive u veliku zdjelu. Nasipajte dovoljno vode koja ključa da pokrije gljive i ostavite neka odstoji oko 10 minuta.
U međuvremenu narežite tofu na kockice veličine zalogaja. Stavite kukuruzno brašno u veliku zdjelu. Dodajte tofu kockice i zamiješajte ih u kukuruzno brašno dok se ne oblože ravnomjerno.
Zagrijte dovoljno ulja za duboko prženje u velikom zagrijanom woku. Dodajte kocke tofua. Pržite u serijama, tako da duboko pržite na 2 do 3 minute dok ne budu zlatni i hrskavi. Uklonite tofu i ocijedite ga na kuhinjskom papiru.
Ocijedite sve, osim 2 žlice ulja iz woka. Dodajte češnjak, đumbir i gljive te pržite miješajući na 2-3 minute.
Vratite tofu u wok i dodajte grašak.
Zagrijte na minutu i poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjene gljive s gorgonzolom i orasima20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski burger od 3 sastojka10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom40 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345