Tortilje s keljom i slanutkom

Kelj je jako dobar izvor kalija, bakra i mangana.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 šalice ocijeđenog konzerviranog slanutka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1.5 žličica kumina
- sok od 1 limete
- 1 nasjeckana glavica kelja
- 8 tortilji
- 1 žličica chia sjemenki
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1/2 šalice vode
- 2 žlice soka od limete
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice meda
- 300ml kiselog vrhnja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Slanutak stavite na lim za pečenje, posolite, popaprite i pecite oko 10 minuta.
Dok se slanutak peče, stavite preostale sastojke u blender i dobro izmiješajte. Tortilje zagrijte na nemasnoj tavi ili u mikrovalnoj pećnici. Premažite ih smjesom od kelja, dodajte slanutak, zarolajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTortilje s gljivama i humusom od avokada35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehrana'Pljeskavice' od špinata i slanutka35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje s bundevom i crnim grahom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaHumus od kikirikija10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345