Domaći tzatziki umak

Domaći tzatziki umak

Domaći tzatziki umak
  • Objavljeno: Srijeda, 14.07.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj tradicionalni grčki umak laganog je okusa koji podsjeća na ljeto, a krastavci, koji sadrže puno vode, izvrsno pašu uz meso s roštilja.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • veliki svježi krastavac
  • 400 g grčkog jogurta
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 dl svježe cijeđenog limuna
  • par listića kopra (ili mente)

Priprema

  1. Krastavce dobro operite (ako želite koristiti koru) ili ogulite. Narežite na pola, odstranite koštice i narežite na sitnije komade. Dodajte malo soli i ostavite da pusti vodu. Možete koristiti i sjeckalicu za povrće, ali pripazite da ne budu presitni komadi, a krastavce procijedite (nemojte baciti vodu).
  2. U posudi izmiješajte grčki jogurt, kopar, maslinovo ulje, limun i češnjak pa dobro izmiješajte.
  3. Dodajte krastavce koje ste procijedili i dobro izmiješajte. Dodajte sol i papar (i druge začine po želji), a ako je umak pregust, dodajte vodu koju od krastavaca koju ste sačuvali. Stavite u hladnjak i poslužite s mesom ili kao dresing za salatu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti