Tjestenina u umaku od oraha

Tjestenina u umaku od oraha

Tjestenina u umaku od oraha
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 10.09.2018.
  • Broj pregleda: 883
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tjestenina, tradicionalno talijansko jelo, u kombinaciji s tradicionalnim umakom od oraha daje zdrav, ukusan i energičan, vegetarijanski obrok, a gustoća i bogatstvo umaka zasigurno će vas iznenaditi i oduševiti.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200 g oraha
  • 2 dl mlijeka
  • 2 kriške kruha, bez kore
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica parmezana
  • 3 dl maslinovog ulja
  • 1 žlica mažurana
  • 1 dl mlake vode (od tjestenine)
  • prstohvat soli

Priprema

  1. U loncu zagrijte vodu, dodajte sol i kad dođe do vrenja, smanjite vatru i skuhajte tjesteninu. Možete koristiti špagete, pene, zelene rezance ili drugu vrstu tjestenine po želji.
  2. Kruh namočite u posudu s mlijekom. Kad bude potpuno mokar, iscijedite mlijeko i zgnječite ga rukama.
  3. U blenderu usitnite orahe pa ih stavite u posudu s kruhom. Dodajte češnjak, mažuran, parmezan i sol. Miješajte u blenderu ili ručnim mikserom dok se orasi ne raspadnu i postanu glatki.
  4. U smjesu dodajte maslinovo ulje i mlaku vodu pa miješajte dok ne dobijete glatki, kremasti umak. Najbolje bi bilo da uzmete vodu u kojoj se kuhala tjestenina. Poslužite toplo i ukrasite po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti