Veganska musaka
Umjesto krumpira u ovom receptu se koriste patlidžani, a priprema je iznimno jednostavna i brza.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g crvenog graha iz konzerve
- 1 patlidžan
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 nasjeckana crvena paprika
- 1 nasjeckana zelena paprika
- 2 rajčice
- 1/4 šalice vode
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1/4 žličice timijana
- 50 dag ribanog veganskog sira
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
- Narežite patlidžan na kriške srednje debljine. Premažite ih maslinovim uljem i poslažite na lim za pečenje. Pecite u pećnici oko 25 minuta.
- Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i dinstajte oko 5 minuta.
- Namastite vatrostalnu posudu i u nju poslažite patlidžan. Preko patlidžana ravnomjerno poslažite smjesu s povrćem. Stavite još jedan sloj patlidžana i tako slažite dok god imate sastojke. Na kraju ravnomjerno rasporedite naribani veganski sir preko svega.
- Pecite u pećnici oko 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od patlidžana i šampinjona45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske lazanje1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti