Veganska musaka

Veganska musaka

Veganska musaka
  • Objavljeno: Petak, 10.04.2015.
  • Broj pregleda: 8.079
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršen okus i omjer hranjivih tvari.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250g crvenog graha iz konzerve
  • 1 patlidžan
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 nasjeckana crvena paprika
  • 1 nasjeckana zelena paprika
  • 2 rajčice
  • 1/4 šalice vode
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/4 žličice timijana

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Narežite patlidžan na kriške srednje debljine. Premažite ih maslinovim uljem i poslažite na lim za pečenje. Pecite u pećnici oko 25 minuta.

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i dinstajte oko 5 minuta.

Namastite vatrostalnu posudu i u nju poslažite patlidžan. Preko patlidžana ravnomjerno poslažite smjesu s povrćem. Stavite još jedan sloj patlidžana i tako slažite dok god imate sastojke. Pecite u pećnici oko 10 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti