Veganski rezanci s kikirikijem
Zdrav i ukusan obrok koji će vas osvojiti.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- Rezanci
- 3 mrkve
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 žlice vode
- Kikiriki umak
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- 2 žličice tahini paste
- 1 limeta
- 1 žlica slatkog čili umaka
- 1 žličica sojinog umaka
- 1 žlica meda
- 3 kapi sezamovog ulja
Priprema
Operite mrkve, ogulite i pomoću spiralizatora napravite rezance. Zagrijte ulje u tavi i dodajte sitno nasjeckani češanj češnjaka.
Dodajte rezance od mrkve i pržite oko pola minute. Dodajte vodu u tavu, stavite poklopac i dinstajte oko 1 minutu. Uklonite mrkvu iz tave i stavite u zdjelu ili na tanjur.
Miješajte maslac od kikirikija, tahini, sok od limete, slatki čili umak, med i sezamovo ulje dok ne postane glatko. Ako je smjesa previše gusta dodajte malo vode. Umak ne smije biti previše rijedak jer će se maslac od kikirikija ionako rastopiti u dodiru s toplim rezancima.
Prelijte umak preko rezanaca i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od graha, mrkve i celera3:45h12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna i zdrava leća45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPaprike punjene šampinjonima1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaHumus od kikirikija10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeno povrće s mentom i humusom55 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti