Pečeno povrće s mentom i humusom

Pečeno povrće s mentom i humusom

Pečeno povrće s mentom i humusom
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kombinirajte zapečeno povrće sa slanutkom i feta sirom kako biste stvorili grčki ugođaj za vaše nepce.
Vrijeme pripreme: 55 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 pastrnjaka narezana na kolutove
  • 4 mrkve narezane na kolutove
  • 2 žličice kumina
  • 400g skuhanog i ocijeđenog slanutka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500g kuhane cikle narezane na kriške
  • 2 žlice meda
  • 200g humusa
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • manja šaka nasjeckane metvice
  • 200g feta sira

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte pastrnjak, mrkvu, kumin i slanutak te začinite uljem i začinima. Pecite 30 minuta u pećnici. Pomiješajte i dodajte ciklu.

Sve prelijte s medom i pecite još 10 minuta. Rasporedite humus na tanjur za posluživanje. Pečeno povrće prelijte octom i dobro promiješajte. Rasporedite na humus, pospite metvicom i feta sirom i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti