Pečeno povrće s mentom i humusom
Kombinirajte zapečeno povrće sa slanutkom i feta sirom kako biste stvorili grčki ugođaj za vaše nepce.
Vrijeme pripreme: 55 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 pastrnjaka narezana na kolutove
- 4 mrkve narezane na kolutove
- 2 žličice kumina
- 400g skuhanog i ocijeđenog slanutka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500g kuhane cikle narezane na kriške
- 2 žlice meda
- 200g humusa
- 2 žlice bijelog vinskog octa
- manja šaka nasjeckane metvice
- 200g feta sira
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte pastrnjak, mrkvu, kumin i slanutak te začinite uljem i začinima. Pecite 30 minuta u pećnici. Pomiješajte i dodajte ciklu.
Sve prelijte s medom i pecite još 10 minuta. Rasporedite humus na tanjur za posluživanje. Pečeno povrće prelijte octom i dobro promiješajte. Rasporedite na humus, pospite metvicom i feta sirom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaHumus od kikirikija10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaHalloumi sir s lećom, slanutkom i limunom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSalata od mrkve, slanutka, pistacija i feta sira50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaQuinoa sa slanutkom i povrćem50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od graha, mrkve i celera3:45h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti