Veganski zapečeni grah
Ovaj lagan i jednostavni recept, ovisno o prilikama, može biti prilog ili glavno jelo, a pogodan je i za vegane!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g graha (ili 2 tegle)
- 2 žlice pasirane rajčice
- 2 žlice javorovog sirupa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, smrvljenog
- 1 žlica tamne melase
- 1 žličica jabučnog octa
- 1 žličica senfa
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160°C. U posudi izmiješajte javorov sirup, šećer, rajčicu, melasu, ocat, senf i češnjak dok se ne sjedine.
- Na zagrijanu tavu stavite luk i pržite 3-4 minute. Kad porumeni dodajte grah (ako koristite grah iz tegle, dodajte i konzervans), zatim dodajte prethodno napravljenu smjesu, smanjite vatru i ostavite da se kuha 7-8 minuta uz povremeno miješanje.
- U posudu za pečenje stavite grah i pecite 30-40 minuta, dok grah ne porumeni i stvori se korica na vrhu. Poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaMeksička salata10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od graha, mrkve i celera3:45h12345
-
Vegetarijanska prehranaVeganski pesto bez ulja10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od bijelog graha15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBruskete od jagoda pogodne za vegane i dijabetičare20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti