Zapečena tjestenina sa sirom

Zapečena tjestenina sa sirom

Zapečena tjestenina sa sirom
  • Objavljeno: Utorak, 02.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna tjestenina za cijelu obitelj.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 225g tjestenine
  • 3 žlice maslaca
  • 1 žlica senfa
  • 3 šalice mlijeka
  • 1/2 šalice nasjeckanog luka
  • 1 list lovora
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • 1 jaje
  • 340g naribanog cheddar sira
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra

Preljev

  • 3 žlice maslaca
  • 1 šalica krušnih mrvica

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Skuhajte tjesteninu al dente i ocijedite.

U zdjelu na pari rastopite maslac, dodajte brašno i senf i miješajte na pari oko 5 minuta tako da ne bude grudica. Dodajte mlijeko, luk, lovorov list i papriku i miješajte na pari oko 10 minuta.

Dodajte jaje i 3/4 pripremljenog cheddar sir i začinite solju i paprom. Dodajte tjesteninu i dobro promiješajte. Stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim sirom.

Za preljev rastopite maslac i umiješajte krušne mrvice. Prelijte tjesteninu smjesom, stavite u pećnicu i pecite 30 minuta. Uklonite iz peći, ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti