Zapečeni slanutak sa špinatom
Ukusan i zdrav ručak za cijelu obitelj.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g nasjeckanog špinata
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žlica svježeg timijana
- 1 žlica ružmarina
- 1/4 žlice crvene paprike
- 2 šalice kuhane slanutka iz konzerve
- 1 šalica naribanog cheddara
- 4 istučena jaja
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje. Prekrijte dno s krušnim mrvicama.
Stavite posoljenu vodu na vatru i pustite da proključa. Stavite špinat u vrelu vodu i odmah ga stavite u hladnu vodu. Ocijedite ga i stavite sa strane.
Zagrijte ulje na vatri. Dodajte luk, češnjak, timijan, ružmarin, crvenu papriku i prstohvat soli. Pržite 7 do 8 minuta. Uklonite s vatre i dodajte u špinat. Dobro promiješajte, dodajte sllanutak, jaja i sir. Posolite i popaprite po želji.
Stavite na lim za pečenje i pecite 60 do 70 minuta. Prije posluživanja pustite da se hladi 5 do 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehrana'Pljeskavice' od špinata i slanutka35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSalata od mrkve, slanutka, pistacija i feta sira50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti