Bezglutenske kesten pločice koje se ne peku

Kombinacija tamne čokolade, kestena i drugih orašastih plodova daje izvrstan, bezglutenski zalogaj koji ne deblja, a recept je pogodan i za vegane.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g kestena (15-ak komada) ili kesten pirea
- 2 dl kokosovog mlijeka
- 3 žlice proteina s okusom vanilije
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 40 g tamne čokolade
- 1 dl vode (po potrebi)
- 50 g orašastih plodova (po želji)
Priprema
- U blender stavite pečene, očišćene kestene i proteine. Ako koristite kesten pire, onda ga stavite u blender i dodajte proteine. Lagano promiješajte pa dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije.
- Miješajte dok ne dobijete smjesu koja podsjeća na „mokri pijesak“. Ako vam je smjesa previše suha, dodajte vodu. Dodajte usitnjene orahe, bademe, pistacije ili druge orašaste plodove po želji pa dobro izmiješajte.
- Smjesu prebacite u pravokutnu plastičnu posudu i pritisnite rukama. Možete napraviti 4-5 debljih pločica ili više tankih pločica. Ako želite tanke, koristite veću posudu i jače pritisnite. Stavite u hladnjak na barem sat vremena.
- Prije nego što izvadite smjesu, rastopite tamnu čokoladu i ostavite da se kratko ohladi. Izvadite smjesu iz posude i narežite na pločice. Ubacite u čokoladu i dodajte veće komadiće orašastih plodova kao dekoraciju.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Visokoproteinski obrociPastrva s povrćem45 min12345
-
Visokoproteinski obrociJaja sa slaninom5 min12345
-
Visokoproteinski obrociVeliki omlet10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345