Aqua Maris sustav za ispiranje nosa - Miris Dalmacije

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Aqua Maris sustav za ispiranje nosa - Miris Dalmacije

Sastav

Aqua Maris® sustav za ispiranje nosa nudi organsku sol obogaćenu visokovrijednim esencijalnim uljima mirte i smilja koja iskazuju antiseptički i protuupalni učinak, omekšavaju sluz, te povoljno djeluju na dišne organe.

Anatomski oblikovana posuda omogućuje jednostavno, ugodno i učinkovito ispiranje nosne šupljine. Posuda je kapaciteta 320 ml što je dovoljno za ispiranje obje nosnice. Dodatna prednost Aqua Maris®posude za ispiranje nosa jest što morska voda iz posude ističe slobodno, bez dodatnog pritiska, omogućujući tako nježno ispiranje bez rizika od nastanka otitisa (upale uha). Isticanje vode može se kontrolirati što posudu čini prikladnom i za najosjetljivije noseve.

Mogu je koristiti čak i djeca (iznad 6 godina starosti) uz početnu pomoć roditelja!

Veličina

Posuda za ispiranje nosa i 30 vrećica po 2.97 g morske soli

Primjena

Aqua Maris® sustav ispire nosnu šupljinu i sinuse, pružajući cjelovit talasoterapijski učinak - spoj djelovanja morske soli i ljekovitog bilja Mediterana. Čiste kapljice Jadranskog mora bogate esencijalnim mineralima vlaže sluznicu i štite od alergena, virusa i bakterija. Nježan za svakodnevnu uporabu, bez aditiva i konzervansa, neizostavan je dio modernog i zdravog načina življenja.

Aquq Maris® sustav za ispiranje nosa namijenjen je čišćenju nosa:

  • u osoba s akutnim i kroničnim rinitisom ili sinusitisom
  • u osoba s alergijom
  • nakon operativnih zahvata u nosu (uz savjetovanje s liječnikom)
  • u osoba sa suhom sluznicom nosa
  • u dnevnoj higijeni, u sportaša i rekreativaca prije fizičkog napora

U svim gore navedenim slučajevima Aqua Maris® sustav za ispiranje nosa može ublažiti simptome, smanjiti upalu nosne sluznice, poboljšati ukupni sinuso-nazalni status i omogućiti ponovno slobodno disanje.

Osobe sa suhom sluznicom nosa, alergičari i osobe koje pate od problema sa sinusima mogu ponoviti postupak nekoliko puta tjedno.

Sportašima i rekreativcima preporučuje se ispiranje nosa prije fizičke aktivnosti.            

Doziranje

Pripremljena otopina morske soli u vodi, radi sadržaja mineralnih soli, bogatstva oligoelemenata i dodatka eteričnih ulja mirte i smilja, blagotvorno djeluje na sluznicu nosa. Njenom upotrebom ispire se višak nosne sluzi i iritansa, umanjuje upala i poboljšava osjet mirisa i okusa što sve skupa vodi ka lakšem disanju.

Mehanizam djelovanja

Otopina se unosi u jednu nosnicu te slobodno ističe van kroz drugu nosnicu.

Nosna sluznica ima zaštitnu funkciju u održavanju fizioloških uvjeta gornjih respiratornih puteva.

Ispiranje nosne sluznice i sinusa može ojačati sposobnost mukoze na odupiranje učincima različitih infektivnih agensa, medijatora upale i iritansa.

Aqua Maris® morsku sol iz vrećice potrebno je usuti u posudu za ispiranje, napuniti prokuhanom mlakom (oko 37°C) vodom do crte, promućkati i isprati nos na slijedeći način:

Ispiranje radite iznad umivaonika.

1. Nagnite se prema naprijed, glavu rotirajte na stranu, a bradu držite pritisnutu prema grudima.
2. Vrh posude prislonite na nosnicu i namjestite kako bi nosnicu začepili.
3. Započnite ispiranje, otopina će istjecati kroz suprotnu nosnicu. Voda prolazi nosnom šupljinom i osim što temeljito čisti nosne kanale,nježno masira niz živčanih završetaka u sinusima
4. Ispušite nos potpuno u tri položaja: nagnite glavu prema naprijed u viseći položaj, okrenite je na jednu stranu, donju nosnicu zatvorite i lagano puhnite kroz gornju nosnicu.
5. Postavite glavu u vodoravan položaj, okrenite lice prema dolje i puhnite kroz istu nosnicu.
6. Ispravite se i ispušite nosnicu u uspravnom položaju. Ponovite postupak sa suprotnom nosnicom.

Nakon ispiranja, osoba se osjeća energizirano i svježe, jer diše punim plućima. Zato, izravnajte leđa, isprsite se, osnažite svoje osjete sa Aqua Maris® sustavom za ispiranje nosa!

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci