Ginkgo biloba

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Ginkgo biloba

Ginkgo sadžava 9,6 mg ginkgo flavonglikozida u 40 mg ekstrakta, jedini za koji je dokazano da posjeduje povoljne učinke na smanjenu cerebralnu i perifernu cirkulaciju.

Pakiranje sadrži 100 tableta.

Primjena

Preporučuje se:

  • osobama koje imaju problema s cirkulacijom glave, te perifernom cirkulacijom ruku i nogu
  • osobama oslabljenog imuniteta
  • kod problema koncentracije i pamćenja
  • dobar je antioksidans.
Doziranje

Potrebna dnevna doza Ginkga bilobe je 120 mg.

Potrebno je uzimati 3x1 tabletu na dan.

Razlog zašto 3x1 na dan je taj što se aktivna tvar brzo eliminira iz seruma (krvi) za 2 do 4 sata pa treba uzimati najmanje u tri obroka dnevno da bi se održavala razina ljekovite tvari

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci