Fina čokoladna torta

Fina čokoladna torta

Fina čokoladna torta
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova torta je laka za pripremu i jako ukusna.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 90 g maslaca
  • 30 g višenamjenskog brašna
  • 75 g kakaa
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • 180 g šećera
  • 60 ml slatkog vrhnja
  • šećer u prahu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 20 cm.

Čokoladu otopite na pari stalno miješajući. Kada se otopi, dodajte maslac. Kada se maslac otopi, ostavite sa strane da se ohladi.

Bjelanjke i malo soli istucite u čvrst snijeg. Dodajte pola šećera i sve dobro izmiješajte.

Istucite žumanjke i ostatak šećera. Dodajte vrhnje i sve dobro izmiješajte. Umiješajte rastopljenu čokoladu i maslac. Zatim dodajte brašno i kakao. Dodajte dio po dio bjelanjaka i lagano miješajte.

Pecite na 190°C 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 170°C i pecite 30 do 35 minuta. Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu i ukrasite svježim voćem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti