Jetrena pašteta
Domaća pašteta i jednostavan recept.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 600 g pilećih jetrica
- 250 g maslaca
- 100 ml pileće juhe
- 400 ml bijelog vina
- 3 nasjeckana luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 ml vinjaka
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
Priprema
Jetrice očistite i operite. Zakuhajte 200 ml vode s bijelim vinom i dodajte jetrice. Kuhajte 5 minuta.
Luk prepržite na 2 žlice ulja i dodajte nasjeckanu jetricu. Pržite 5 minuta uz stalno miješanje. Prebacite u blender, dodajte juhu, maslac, sol i papar. Kada dobijete glatku smjesu, paštetu stavite u frižider.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaGoveđi gulaš2 h12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345