Juha od batata i jabuke

Batat je odličan izvor vitamina A, C i mangana.
Vrijeme pripreme: 55 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 oguljeni i nasjeckani batat
- 2 nasjeckane jabuke
- 3 žlica maslinovog ulja
- 1/2 šalice nasjeckanog luka
- 1/2 žličice cimeta
- 1/4 žličice đumbira
- sol
- papar
- 4 šalice povrtnog temeljca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Stavite batat, pospite cimetom i prelijte 1 žlicom ulja. Pecite 20 do 25 minuta.
U međuvremenu jabuke stavite u lonac i prelijte vodom. Kuhajte dok ne omekšaju, oko 15 minuta, uklonite s vatre i pustite da stoje.
Zagrijte ulje u tavi i dodajte luk. Dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte povrtnu temeljac, jabuke u batat. Kuhajte oko 5 minuta. Štapnim mikserom smjesu izmiješajte dok ne postaje kompaktna. Posolite i popaprite po želji i poslužite, kuhajte još 5 minuta i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od cikle i crnog kima10 min12345
-
JuheJuha od jabuke i bundeve30 min12345
-
JuheJuha od bundeve i naranče45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345