Juha od chiIlija i kozica

Juha od chiIlija i kozica

Juha od chiIlija i kozica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Juha za sve ljubitelje pikantnoga
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci:
    • 2 mlada luka
    • 225 g cijelih sirovih kozica ili račića
    • 750 ml riblje juhe fino ribana korica i sok od llimete
    • 1 žlica ribljeg umaka
    • 1 crvena chilli paprika, bez sjemenki, nasjeckana
    • 1 žlica soja umaka
    • 1 stabljika limunske trave
    • 2 žlice rižinog octa
    • 4 žlice svježe nasjeckanog korijandra

    Priprema:

    1. Za spiralu od luka sitno narežite mladi luk po dužini. Stavite u posudu s hladnom vodom i odložite.

    2. Maknite glave i ljuske s kozica, ostavite repove.

    3. Razrežite kozice gotovo na pola, u oblik leptira i izvadite crnu žilicu.

    4. U većoj tavi zagrijte juhu sa sokom i ribanom koricom limuna, ribljim umakom, chilijem i soja umakom.

    5. Izgnječite limunsku travu i dodajte juhi.

    6. Kad je mješavina juhe zakuhala, dodajte kozice i kuhajte dok ne postanu ružičaste.

    7. Izvadite limunsku travu i dodajte rižin ocat i korijandar.

    8. Razdijelite u tanjure i ukrasite svrdlima mladog luka. Odmah poslužite.

    Savjet kuhara

    Za snažniji okus dodajte prozirne rezance (od mung graška) u isto vrijeme kad i kozice.

    Preuzmite CentarZdravlja vodič

    Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

    Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

    Vezani recepti

    Popularni recepti

    Preporučeni recepti