Juha od peršina i korijandra

Peršin je jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i folne kiseline.
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 350g peršina
- 1 žličica korijandra
- 1 žličica kumina
- 850ml pilećeg temeljca
- 150ml vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte ulje u velikom loncu, dodajte luk i dinstajte ga dok ne omekša. Dodajte peršin, poklopite i kuhajte dok peršin ne omekša. Dodajte korijander i kumin i nastavite kuhati 1 minutu.
Ulijte temeljac, dodajte sol i papar i kuhajte dok smjesa ne proključa. Smanjite vatru i nastavite kuhati još 20 minuta.
Štapnim mikserom ili u blenderu smjesu miješajte dok ne postane kompaktna. Vratite u lonac, dodajte vrhnje za kuhanje i nastavite kuhati dok ne počne ključati. Uklonite s vatre i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od češnjaka i peršina40 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
JuhePileća juha s griz noklicama1:15h12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345