Kruh od tikvica

Kruh od tikvica

Kruh od tikvica
  • Objavljeno: Petak, 17.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neobičan, ukusan i zdrav doručak.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/4 šalice šećera
  • 2 žlice korice limuna
  • 1 jaje
  • 1/2 šalice biljnog ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1.5 šalica naribane tikvice
  • 1.5 šalica glatkog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C. U velikoj zdjeli pomiješajte šećer i limunovu koricu. Dodajte jaje, ulje i vanilin šećer. Dobro promiješajte. Dodajte tikvice.

U drugu zdjelu pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i cimet. Pomiješajte suhe sastojke s mokrima i dobro promiješajte.

Stavite tijesto u kalup za kruh ili na lim za pečenje i pecite 50 do 55 minuta. Izvadite, okrenite na drugu stranu i pustite da stoji oko 10 minuta prije posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti