Kruh s medom

Domaći kruh s medom i zobenim brašnom.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žličice suhog kvasca
- 235 ml toplog mlijeka
- 80 ml tople vode
- 1/4 šalice meda
- 60 ml rastopljenog maslaca
- 1 1/2 žličica soli
- 180 g zobenog brašna
- 255 g višenamjenskog brašna
Priprema
Pomiješajte kvasac s toplim mlijekom i vodom, i pustite da odstoji oko 10 minuta. Umiješajte med, rastopljeni maslac i sol. Postupno dodajte brašno i miješajte. Ako je tijesto presuho, dodajte malo vode.
Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini oko 10 minuta. Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Još jednom rukama izmijesite tijesto i stavite u kalup za pečenje prekriven papirom za pečenje. Pokrijte s kuhinjskom krpom i ostavite da se diže 45 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Kruh pecite oko 45 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh od zobi i meda1:30h12345
-
Kruh i pecivaKruh od zobenih pahuljica i meda1:30h12345
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345