Paprike punjene piletinom i feta sirom

Paprike punjene piletinom i feta sirom

Paprike punjene piletinom i feta sirom
  • Objavljeno: Utorak, 30.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočne, mirisne, hranjive i ukusne paprike bogate su vitaminom C i drugim antioksidansima, što ih čini izvrsnim dodatkom zdravoj prehrani.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300g nasjeckanih pilećih prsa
  • 1/2 žličice kumina
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 100g maslina
  • 1/2 šalice feta sira
  • 4 crvene paprike babure
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • naribana korica i sok od 1 limuna

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.Zagrijte ulje u tavi. Dodajte piletinu i dinstajte 5 do 6 minuta. Dodajte sol i papar, dobro promiješajte i nastavite dinstati još 2 do 3 minute. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte.

Paprike prerežite napola, očistite ih i napunite smjesom. Poslažite paprike na lim i pecite oko 30 minuta.

Paprike se mogu pripremiti na različite načine, ukusne su, zasitne i s malo kalorija, što ih čini izvrsnim izborom za mršavljenje. Niskokalorične su, bogate antioksidansima i vitaminom C, što ih čini izvrsnim dodatkom zdravoj prehrani. Crvena paprika sadrži visoku razinu beta karotena i likopena te pomaže kod smanjenja abdominalne masti.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti