Tjestenina sa šampinjonima i prokulicama

Tjestenina sa šampinjonima i prokulicama

Tjestenina sa šampinjonima i prokulicama
  • Objavljeno: Srijeda, 30.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Šampinjoni su dobar izvor vitamina D.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350g tjestenine
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 250g nasjeckanih šampinjona
  • 250g prokulica
  • sol
  • papar
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 šalica povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslaca
  • sok i naribana korica od 1 limuna

Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i dinstajte dok 2 do 3 minute. Smanjite vatru, dodajte šampinjone i dinstajte 3 minute. Dodajte prokulice, posolite i popaprite i kuhajte 6 do 8 minuta. Dodajte temeljac i kuhajte 3 do 4 minuta.

Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i kuhajte oko 5 minuta. Umiješajte tjesteninu, promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti