Tjestenina sa šparogama, ricottom i graškom

Tjestenina sa šparogama, ricottom i graškom

Tjestenina sa šparogama, ricottom i graškom
  • Objavljeno: Utorak, 14.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Šparoge su jako dobar izvor bakra, mangana i selena.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • sok i naribana korica od 1 limuna
  • 1 svežanj nasjeckanih šparoga
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1 šalica graška
  • 300g tjestenine
  • 400g ricotte
  • sol
  • papar

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.

U tavi rastopite maslac i dodajte ulje. Dodajte luk i dinstajte ga 2 do 3 minute. Dodajte češnjak, muškatni oraščić, sol i papar. Dodajte limunov sok i koricu i dobro promiješajte. Polako ulijte bijelo vino i kuhajte oko 2 minute. Dodajte šparoge i kuhajte 5 do 6 minuta.

Dodajte grašak i 1/3 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dobro promiješajte. Dodajte ricottu i tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti