Veganski meringue s jagodama
 
    Meringue uz dodatak voća čini savršen proljetni desert.
            
            
                        Izvor slike: 123RF                    
                
                
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1:35h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 39 kcal / 163,18 kJ
                
            
                
                
                
                Sastojci
- 400 g konzerviranog slanutka
- 100 g šećera
- 500 g svježih jagoda
Priprema
Zagrijte pećnicu na 110°C.
Ocijedite slanutak tako da sačuvate tekućinu iz konzerve, a slanutak spremite za pripremu neke ukusne salate ili priloga. Uz pomoć miksera, miksajte tekućinu i postupno dodajte šećer. Miksajte sve dok smjesa ne postane gusta i sjajna.
Smjesu odvajajte šlicom i stavljajte na lim za pečenje, obložen masnim papirom. Neka razmak bude debeo oko 8 cm. Pecite 1 sat i 15 minuta dok smjesa ne postane hrskava, ali pazite da ne zagori.
Ostavite par minuta da se ohlade, a zatim ih ukrasite narezanim jagodama i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
- 
                DesertiPanna Cotta s umakom od malina30 min12345
- 
                Deserti
- 
                DesertiČokoladne kocke s malinama1:15h12345
- 
                DesertiVoćne kocke12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    