Zapečena tjestenina s piletinom

Zapečena tjestenina s piletinom

Zapečena tjestenina s piletinom
  • Objavljeno: Srijeda, 08.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna i zasitna kombinacija mesa, tjestenine i povrća
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350g tjestenine
  • 200g narezane brokule
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 350 g tanko narezanih pilećih prsa
  • 175g gljiva izrezanih na četvrtine
  • 4 žlice umaka od rajčice
  • 80g sira
  • 284ml vrhnja za kuhanje
  • sitno narezan mladi luk
  • 85g naribanog cheddara
  • 1 sitno nasjeckani češanj češnjaka

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Kuhajte tjesteninu i dodajte brokulu. Kuhajte 5 minuta i ocijedite.

Zagrijte ulje i dodajte piletinu. Kada piletina dobije boju, dodajte gljive i kuhajte 1 minutu. Zatim umiješajte rajčicu, sir i vrhnje. Lagano kuhajte, miješajući, dok se sir ne istopi. Dodajte sol i papar.

Prelijte umak preko tjestenine, izmiješajte i stavite u vatrostalnu posudu.

Pomiješajte mladi luk, cheddar i češnjak. Pospite preko tjestenine i pecite 20 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti