Zeleni rižoto

Zeleni rižoto

Zeleni rižoto
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neobično, zdravo i ukusno.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 288 kcal / 1.204,99 kJ

Sastojci

  • 5 šalica pilećeg temeljca
  • 1 šalica sitno nasjeckanog špinata
  • 1 šalica sitno nasjeckanog bosiljka
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 šalica sitno nasjeckanog luka
  • 4 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 1.5 šalice riže
  • 1/4 žličice soli
  • 1 šalica suhog bijelog vina
  • 1 šalica parmezana
  • papar

Nutritivne vrijednosti

kalorije 288
masti 10g
kolesterol 7mg
ugljikohidrati 34g
bjelančevine 10g
vlakna 2g
natrij 612mg
kalij 400mg


Priprema

Pileći temeljac zagrijte dok ne proključa, a potom smanjite vatru.

Špinat temeljito isperite, stavite u zdjelu, pokrijte folijom na koju izbušite nekoliko rupa. Stavite u mikrovalnu na visoku temperaturu 2 do 3 minute ili u pećnicu na 5 minuta. Pustite da se ohladi, potom ocijedite višak vode. Stavite špinat u blender, dodajte bosiljak i miješajte dok smjesa ne postane glatka i kompaktna.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte, miješajući povremeno, oko 2 minute. Dodajte češnjak i pirjajte oko 30 sekundi. Dodajte rižu i sol te dobro promiješajte.

Dodajte 1/2 šalice pilećeg temeljca i 1/4 šalice vina u rižu. Kuhajte dok se tekućina ne upije. Zatim dodajte još 1/2 šalice pilećeg temeljca i 1/4 šalice vina. Nastavite kuhati na srednje jakoj vatri, pileći temeljac i vino dodavajte po potrebi dok riža ne postane kremasta, oko 25 do 35 minuta. Umiješajte smjesu špinata i bosiljka.

Uklonite s vatre, dodajte parmezan i papar po želji te poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti