Intimni problemi nakon poroda

Intimni problemi nakon poroda

Intimni problemi nakon poroda
  • Objavljeno: Nedjelja, 06.01.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Česta pitanja

Tijekom trudnoće i nakon poroda vaše tijelo prolazi kroz razne i velike promjene, a jedan od problema koji može utjecati na vaš intimni odnos s partnerom je suhoća vagine. Postporođajna suhoća vagine uobičajeno je i prirodno stanje za većinu žena, ali mnogim ženama uzrokuje neugodan ili čak bolan spolni odnos.

Nakon poroda se pomalo vraća u prijašnje stanje, a to se posebice odnosi na reproduktivne organe, koji su se morali prilagoditi djetetu i porodu. I kad su šavovi gotovi izliječeni i tijelo dobiva nekadašnji izgled, spolni hormoni su još uvijek u disbalansu.

Upravo su spolni hormoni, estrogen i progesteron, razlog nastanka suhoće vagine. Oni uzrokuju nakupljanje sluznice u maternici, odnosno vlaže vaginalno područje. Kada žena ostane trudna, razina estrogena i progesterona u njenom tijelu raste, a sluznica maternice se razvija u posteljicu. Međutim, nakon trudnoće gotovo sve žene počnu dojiti, a dojenje smanjuje razinu estrogena kod žena pa se smanjuje i vlažnost vagine, odnosno nastupa suhoća.

Gynaicol® gel se preporučuje kod suhoće genitalnog područja, kao intimna njega koja zadržava vlagu i ima učinak podmazivanja. Gel štiti i njeguje vanjsko genitalno područje te osigurava vlažnost i glatkoću tijekom spolnog odnosa.

Suprotno od masnih lubrikanata koji smanjuju propusnost kisika u osjetljivom intimnom području i dovode do nadražaja kože, Gynaicol® je nemasni, bistri gel bez mirisa koji se ne lijepi za osjetljive latex prezervative. Ne sadrži hormone i bezopasan je za primjenu.

Sve informacije o Gynaicol® gelu potražite ovdje.

Vitashop